Chielie's Top Tien van Helden Op Het Internet
(lees: bedrijfsmatig Internet in met name Nederland).


 1. De P2P-enablers.
  Napster, Kazaa, AudioGalaxy, WinMX, Soulseek en allen die nog sneller komen gaan dan de RIAA ze succesvol gaat killen. P2P is eerder een reden en aanleiding om _meer_ muziek te kopen dan minder. Platenmaatschappijen zijn een afschietbaar, overleefd, te vermijden en bestrijden misdadig monopolisme.

 2. Adrianus Warmenhoven.
  Mijn voormalig compagnon. Steekt met kop en schouders boven de rest uit. Meest intelligente, snel lezende en lerende, efficiënte en onversaagde onderhouder en verbeteraar van het Nederlands bedrijfsmatig Internet die ik ken. Houdt er unieke en wat mij betreft visionaire denkbeelden op na, behalve waar het gaat om interne bedrijfsstructuur ;-). Naar mijn mening de beste netwerk-ontwikkelaar van dit land. Over de rest van de wereld doe ik in deze geen uitspraken.

 3. Toine Verheul.
  Initiator en voormalig leider van het initiatief dat Track heet, inmiddels verhuisd naar WiseGuys. De beste manager die ik ooit in de Nederlandse Internet-business heb mogen ontmoeten. Onverschrokken, efficiënt. Heeft een heldere en revolutionaire blik op het bedrijfsmatig functioneren van het Internet in Nederland. Uitermate loyaal aan zijn medewerkers. Toine, het is mij een grote eer en een genoegen met je gewerkt te hebben.

 4. Pim van Pelt (Da_P).
  System operator, vroeger van Track, nu werkzaam bij Google. BOF Heaven. For a long time, it seemed inappropriate to put you here. But let's face it. You are the quintessential thing I want beside me in the trench. A deep and truthful honour to have fought alongside you. Da_P gets my vote.

 5. De mensen die binnen de CRI vochten en vechten voor een juiste aanpak van kinderporno op het Internet.
  Onderbetaalde, miskende, constant organisatorisch gedwarsboomde, maar onvervalste helden van deze tijd.

 6. Karin Spaink.
  Schrijfster. Alhoewel af en toe vigilanteus, beslist de meest aanwezige stem voor vrijheid en redelijkheid op het Nederlandse Net.

 7. Kranten.com.
  Dat doet, wat nodig is.

 8. Wegener.
  Archaïsch en conservatief als zo'n krantenconcern nu eenmaal is, trapte Wegener niet alleen niet in de hype van de late jaren negentig en vroege jaren 0, maar had men bovendien het geduld en de kloten om rustig af te wachten en verder te bouwen. Daardoor faalde Wegener niet, waar PCM dat wel deed.

 9. Felipe Rodriguez.
  Initiator en lange tijd directeur van XS4ALL. Deze man is de ziel van het Net in Nederland, en heeft er meer voor gedaan dan wij met z'n allen ooit zullen kunnen vergoeden.

 10. Piet Beertema en Ted Lindgreen.
  Grondleggers van het Internet in Nederland, de mannen achter NLNet (inmiddels opgegaan in UUNet), en de initiatiefnemers van de SIDN.
Chielie's Top Tien van L@mers Op Het Internet
(afschietbare eikels).


 1. Paul Gelderloos.
  Inmiddels directeur van Cybercomm en Scarlet Telecom. Ook de man achter Telegroup Nederland (tot het medio 1999 werd overgenomen door Primus Telecommunications) en GlobalXS. In mijn ogen een volstrekte misdadiger vanwege de manier waarop hij met zijn personeel en bedrijf omspringt ten bate van zijn eigen gewin.

 2. KPN Telecom.
  Smerige monopolisten met een stuitend gebrek aan respect voor hun clientèle, het Nederlandse volk. Tegen de muur ermee, wat mij betreft.

 3. Luc Sala.
  Bestookt het Nederlandse volk en iedereen die hij verder kan vinden met totale waanzin over het Internet. Paranoïdicus par excellence, en daarin veel erger nog dan Francisco van Jole.

 4. Francisco van Jole.
  Internetjournalist officieel, in de praktijk onzinnig bamzaaier professionel pur sang. Helpt bij voortduring de belangen van het Nederlandse Internet en haar gebruikers naar de kloten.

 5. Child Safety on the Information Highway.
  Groep die roept dat het Internet vol is van gevaar en onzaligheid. Sure. Maar wat is daar anders aan dan aan andere media? Op de bewering dat dit soort lui het Internet een aanvaardbaarder product voor het bedrijfsleven en de maatschappij maakt kots ik al jaren.

 6. Piet Beertema en Ted Lindgreen,
  wegens het op- en inrichten van de SIDN, de meest logge kutorganisatie die Nederland na de KPN ooit gekend heeft.

 7. De RIAA.
  Stuitend voorbeeld van ontplofte arrogantie, nog altijd daadwerkelijk in de misplaatste impressie verkerend dat de loop der historie en de macht van de user met geld kunnen worden afgestopt.

 8. Webmasters die zichzelf automatisch installerende diallers in hun site proppen.
  Denken dat het niet uitmaakt dat de meerderheid van users zich kapot ergert aan wat een kleine groep wel koopt, is een bord-voor-je-kop-strategie die opbreekt.

 9. Mensen die zich voor de lol ervan bezighouden met praktijken als nuken en virusbouw.
  Pleur toch op met je onzin, eikels.

 10. Mensen die e-mail een binnen het bedrijfsleven kwalijke ontwikkeling vinden omdat het discussies uit hun verband kan trekken en zorgt voor een teveel aan openheid.
  Ga je zielige leven in een donkere hoek beëindigen, alsjeblieft, anders doe ik het voor je. E-mail is een geweldige uitvinding die zorgt voor meer efficiëntie, oprechtheid, democratie en gerechtigheid. E-mail ontneemt ambtenaren en profiteurs de kans zich te verbergen achter wanstaltige onzin.Back | Home | Mail