PORTFOLIO

open sollicitatie


download volledig CV in Word-formaat [31 KB]
download volledig CV in PDF-formaat [41 KB]


Uitgangspunt
In alle websites die ik gebouwd heb en bouw is mijn uitgangspunt nooit geweest me te conformeren aan de door de W3C opgestelde regels voor HTML, maar het voor de klant optimale resultaat te bereiken in zoveel mogelijk browsers, uitgaande van de eigenaardigheden van die browsers. Het gaat tenslotte om wat de user ziet. Stabiliteit ging en gaat hierbij voor flitsendheid, en ik bouw sowieso geregeld dingen die ik zelf niet mooi vind - als de klant maar tevreden is, en ik hem solide adviezen gegeven heb voordat-ie z'n beslissingen nam.

Disclaimer
Hoewel sommige Websites die ik (mede) gebouwd en/of onderhouden heb niet meer bestaan, en ik mij door de jaren heen steeds meer verwijderd heb van het directe bouwwerk, is er online nog wat over van mijn portfolio en die links vindt u hier.

Bij geen van de sites in kwestie (behalve Comrac en Fjodor) heb ik iets te maken met eventueel huidig onderhoud aan site of server, dus als een van de links niet meer werkt hoor ik dat graag van u, maar kan ik er niets aan doen.


 • Comrac - 2000 - visuele impressie
  Site van hardware-leverancier (van o.a. mijzelf, en, voorheen, One Good Solution). Site overigens niet gewijd aan hardware, maar aan de ook verkochte DesignCAD-software. Geheel door mij gebouwd. De nieuwste versie is online gegaan op 7 october 2000. Opdracht daarbij was 'bouw iets wat lijkt op www.designcad.com'. Ik heb geprobeerd het beter te doen dan het origineel.

 • Comrac - 2003 - visuele impressie
  In 2003 besloot Comrac de activiteiten ernstig uit te breiden - en moest er dus een nieuwe site komen. Dat werd (het experiment van GlobalChallenge in 1996 en wat door mij voor Wegener eMedia gebouwde site-onderdelen daargelaten) de eerste site waarin ik DHTML en CSS(2) toepaste, omdat het eindelijk kon: uit de statistieken van Comrac.com was namelijk gebleken, in de voorafgaande periode, dat er alleen maar browsers naar keken die dat ondersteunden. Daarnaast was het functioneel: gezien het grotere aantal menu-items was een DHTML dropdown-structuur niet langer een overbodige luxe.

 • ESHG - 1997 - visuele impressie
  Deze site (inmiddels offline), voor een congres van Ophtalmologen in Lissabon, Portugal, heb ik voor GlobalXS volledig gebouwd op de zwart-wit foto's na en de JavaScript in het formulier, door Coen Rijkaart.

 • Fjodor - 2001 - visuele impressie
  Vriend Buis, een oud-middelbare-schoolgenoot, inmiddels professioneel fotograaf, met wie ik ooit mijn enige boek ('Allemaal Haarlemmers', foto's van hem met teksten van mij) maakte, gebruikt zijn web-adressen, fjodor.com en fjodor.nl, al enige tijd succesvol om zijn kunsten aan de man te brengen. Deze nieuwe site is volledig door hemzelf ontworpen, en volledig door mij gebouwd. Het ding is niet bedoeld voor Netscape (maar werkt er wel in), omdat-ie niet volledig hetzelfde kon zijn met deze layout, en omdat het niet de opdracht was.

 • GBB - 2002 - visuele impressie
  Gebouwd voor Wegener eMedia. Grafisch ontwerp Sonja Snoek. Gebruikt het PHP/MySQL backend dat Jordy Querner bouwde voor zCool en dat als 'ZMS' voor GBB twee sites bedient: die van GBB (de bedrijfssite van het gezamenlijk bezorgbedrijf van Telegraaf, PCM en Wegener) en Nieuwsbrengers (de bezorgers-werf- en -bind-site daarvan). Technische projectleiding sitebouw: Sonja Snoek. Technische projectleiding ZMS-implementatie: yours truly. Bewijst net als Nieuwsbrengers-site wat RaceTrack had moeten gaan bewijzen: dat de al in 1996 door yours truly uitgedachte strategie van ambachtelijk HTML-en gepaard aan een licht en wendbaar Content Management System vruchten afwerpt.

 • Gironet - 1998 - visuele impressie
  Gebouwd voor MultiAccess. Van de vorige site was het pure staketselwerk van mij (dus niet de graphics en layout), en heb ik zes maanden lang het onderhoud gedaan. Heeft een jaar gedraaid en werd op 1 juni 1999 vervangen door een nieuwe site binnen Postbank Online.

 • 't GoeieHuys Vastgoed - 2000 - visuele impressie
  Gebouwd met Willem Pieter Barentz, mijn collega bij WeM Concept & Design. Graphics (behalve de foto's van onroerend goed) en layout van hem, skeletbouw van mij

 • GlobalXChange - 1997 - visuele impressie
  Gebouwd voor GlobalXS. Graphics by EveryAge. Functionaliteit van Webnet. Financiële site met koersinformatie. Vroeg in 1999 uit de lucht gehaald.

 • GlobalXS - 1996 - visuele impressie
  Inmiddels opgegaan in Cybercomm. De eerste website van GlobalXS (waar ik de online pr had opgezet terwijl mijn voormalig vennoot Adrianus Warmenhoven er het serverpark inrichtte en het beheer ervan opzette), die van '96 tot '99 draaide had ik gemaakt, de graphics waren onder mijn leiding tot stand gekomen, en ik deed er jarenlang het onderhoud van, samen met Stijn de Jong.

 • ICO '98 - 1994 - visuele impressie
  Gebouwd voor One Good Solution in opdracht van Eurocongres (gebouwd door Factotum). Alleen de achtergrondgraphic en de HTML zijn van mij.

 • Legalweb - 1997 - visuele impressie
  Gebouwd voor GlobalXS. Graphics van EveryAge, behalve dat lelijke logo. Ja, dat is van mij. Maar ik ben geen grafisch ontwerper.

 • Merkenbureau Hendriks & Co. CV - 1994 - visuele impressie
  Tweetalige site, gebouwd voor One Good Solution. De link hierboven leidt naar het intacte beeld dat buiten mijn toedoen niet meer bestaat op de eigenlijke index. Staketselbouw en graphics zijn van mij (logo aangeleverd door klant, nabewerkt door mij). De site was een van de eerste die onder Roxen draaiden en wisselt derhalve moeiteloos random tussen vijf achtergronden, per keer opvragen.

 • Murder - 1996 - visuele impressie
  Testsite, gemaakt om te kijken of Adobe Pagemill een goed product was voor het bouwen van bedrijfssites. Het antwoord was 'neen', maar het leverde wel een leuk dingetje op.

 • Netface - 1995 - visuele impressie
  Eindelijk offline gegaan aan het begin van november 1999. Gebouwd voor One Good Solution. Staketselbouw en graphics waren van mij, in constante samenspraak met de klant, die layout en structuur bepaalde.

 • NIEUWSBRENGERS - 2002 - visuele impressie
  Gebouwd voor Wegener eMedia. Grafisch ontwerp Sonja Snoek, basis-HTML van mij. Gebruikt het PHP/MySQL backend dat Jordy Querner bouwde voor zCool en dat als 'ZMS' voor GBB twee sites bedient: die van GBB (de bedrijfssite van het gezamenlijk bezorgbedrijf van Telegraaf, PCM, NDC en Wegener) en Nieuwsbrengers (de bezorgers-werf- en -bind-site daarvan). Bevat (extern gelinkte) content die uitgespuugd wordt door en vanuit zCool (HTML van dat gedeelte door Sonja Snoek). Technische projectleiding sitebouw: Sonja Snoek. Technische projectleiding ZMS-implementatie: yours truly. Bewijst net als GBB-site wat RaceTrack had moeten gaan bewijzen: dat de al in 1996 door yours truly uitgedachte strategie van ambachtelijk HTML-en gepaard aan een licht en wendbaar Content Management System vruchten afwerpt.

 • One Good Solution - 1993 - visuele impressie
  Het bedrijf dat ik in 1994 startte met Adrianus Warmenhoven en Dietmar V. Jaschusch. De eerste Presence-Provider van Nederland. Staketselbouw van mij, maar die is kapot omdat de server-software destijds gegenereerde HTML niet meer aanmaakt. De graphics zijn van Adrianus Warmenhoven, de layout is gedeeltelijk van hem. Van deze site heb ik tot 1998 het onderhoud gedaan, samen met Stijn de Jong en Adrianus.

 • PC Magazine - 1996 - visuele impressie
  Gebouwd voor One Good Solution. Proefsite in een door dit blad uitgeschreven wedstrijd, waarbij het er ons (Adrianus Warmenhoven, die ontwerp, graphics en JavaScript maakte, en ik, staketselbouw, deels layout) vooral om ging een snel werkende, unieke basis neer te leggen voor een toe te voegen corporate identitietje.

 • RaceTrack - 2000 - visuele impressie
  HTML en content-graphics door mij, structural graphics en design door Willem Pieter Barentz. Ook door mij onderhouden, tot en met 25 juni 2000 en tussen 4 juli en eind october. Daarna ter ziele gegaan omdat de partijen (WeM, REP en een paar externe) die erbij betrokken waren het niet eens konden worden over aanlevering van content.

 • Stichting Nederland No.1 op de Electronische Snelweg - 1995 - visuele impressie
  Offline gegaan aan het begin van november 1999. Gebouwd voor One Good Solution. Staketselbouw en graphics waren van mij, in constante samenspraak met de klant, die layout en structuur bepaalde.

 • Track - 2000 - visuele impressie
  Frontend voor een zoekmachine en rubrieken-index van WiseGuys voor WeM. Ontwikkeld en gebouwd door WeM Concept & Design, een team van drie man dat ik voor WeM opzette. Gebruikt principes in webbouw die ik in de loop der jaren heb ontwikkeld, en met dit team uitgewerkt heb. Zorgt voor een snelle site die erg eenvoudig is in onderhoud. De twee voorgangers ervan, allebei gebouwd door NetCast, werden door mij en een redactie-die-nu-niet-meer-bestaat onderhouden van 1998 tot eind september 2000.

 • Verbex Voice Master - 1994 - visuele impressie
  Gebouwd voor One Good Solution. In opdracht van de klant geripte en deels bewerkte graphics, layout en staketselbouw van mij.

 • Wegener eMedia - 2002 - visuele impressie
  Gebouwd voor Wegener eMedia. Grafisch ontwerp Willem Pieter Barentz, HTML van mij. Gebruikt het PHP/MySQL backend dat Jordy Querner bouwde voor zCool en dat binnen Wegener eMedia door twee afdelingen 'bediend' wordt: Sales en Marketing. Bewijst net als GBB, NIEUWSBRENGERS en zCool wat RaceTrack had moeten gaan bewijzen: dat de al in 1996 door yours truly uitgedachte strategie van ambachtelijk HTML-en gepaard aan een licht en wendbaar Content Management System vruchten afwerpt.

 • XSPerformance Casting - 1997 - visuele impressie
  Gebouwd voor GlobalXS. Castingbureau van Ferri Somogyi (GTST). Alle graphics door mij gemaakt, behalve de foto in het logo (wel nabewerkt maar aangeleverd), het logo en de foto's. layout van mij tot de result pages. Ontwerp bijna volledig door Adrianus Warmenhoven (van hem ook het idee deze site helemaal Windowie te maken).

 • zCool - 2002 - visuele impressie
  Gebouwd voor Wegener eMedia. Grafisch ontwerp Rogier Strobbe, Jordy Querner maakte in PHP en MySQL het back-end voor de redactie, Malmberg, Maximedia, OOIPtech en On Stage waren extern meewerkende partijen, ik was technisch projectleider en HTML-er. zCool is alles wat RaceTrack had moeten zijn: een wendbare, snelle, op Unix draaiende site met een goed, snel, wendbaar en flexibel Content Management System in PHP voor de redactie erachter. Het was vooral dat laatste waaraan het RaceTrack ontbrak. Dat is niet de enige reden dat ik er de screengrabs van heb bijgezet: dit CMS spuugt HTML uit zoals Wegener eMedia Concept & Design die maakt, met teksten die ik geredigeerd heb. Dank God en Adrianus Warmenhoven voor Jordy Querner.


Verder gebouwd:

Eurogather Congress Makers - visuele impressie
Voor One Good Solution. Bestaat inmiddels voorzover ik weet niet meer.

GBC, voor GlobalXS. Inmiddels vervangen door andere site.

Global Challenge, voor GlobalXS. Moest grootscheeps gesponsord project worden rond reis van Peter Stuivenberg. Was functionerende online game met realvideo, deels in DHTML, die parallel zou lopen aan de reis... ...en toch ook weer niet.

Iets heel anders:

Maxposter
Maxposter 2
Maxposter 3

En tot slot ben ik de maker van Nederlandse en Haagse vertalingen van Leech FTP, een freeware FTP-client.