Doorzoek deze site:
Wat zijn wij aan het doen?

28 augustus 2001

Ons on-ge-loof-lijk aan het ergeren.

Dit epistel kent twee versies. De eerste versie staat bovenaan en is de kortere. Mensen die prijs stellen op politieke correctheid, welvoeglijkheid en langbochtigheid wordt verzocht de tweede variant niet te lezen, omdat die niet voor hun bedoeld is.

De korte, politiek correcte versie:

Ik erger mij nogal aan de column van meneer Bukman op pagina 6 van de Metro van gisteren (getiteld 'Zomaar een brand op de Filippijnen' en vreemd genoeg niet terug te vinden in het overzicht van columns op de website van de Metro). Dhr. Bukman stelt hierin dat wat hem betreft het vertonen van gruwelijke beelden op televisie, in kranten en op Internetsites achterwege zou moeten blijven, vooral als het gaat om beelden van ellende ver weg van huis.

Ik ben het hier niet mee eens.


Zo. En dan nu de normale versie
(/me pakt zijn keukenmes en snijdt die bocht naar God):


Bert Bukman moet DOOD! Ergerde ik mij ook in het verleden al aan zijn kwezelige struisvogelcolumns, nu wet ik mijn machete om met een ferme hak in technicolor-red zijn armzalige kippekop van uw scherm te doen spatten.

Luister, achterlijke megaul. Dat JIJ nou geen benul hebt van de wereld om je heen en geen FUK begrijpt van communicatie betekent nog niet dat je MIJ moet lastigvallen met je oproepen tot Middeleeuwse inquisitionele censuur. IK wil WEL weten hoe die brand in een Filippijns hotel verliep, omdat dat verhaal iets zegt over de totale manier van omgaan met brandveiligheid en hotelbouw in zowel de Filippijnen als de rest van Azië, hetgeen van belang is om te weten voor als ik er ooit nog op vakantie ga (ik kijk nog wel eens over de grens, Bukkabouter). Of misschien ken ik er wel iemand, of iemand die er op reis is?

Nieuws van verre verbreedt de blik, stupide isolationist. En zien is al-tijd beter dan eufemistische one-liners. Hoe meer beelden van gruwelijkheden er op tv te zien zijn, hoe beter het is. Omdat we dan die gruwelijkheden misschien nog eens afleren, kloothommel. Het argument dat mensen daarvan juist afstompen is ongegrond: kijken naar dit soort waanzin houdt mij al jaren vlijmscherp op dit punt. DAT is waar het om gaat, en NIET om jouw oogkleppige fijngevoeligheid. Je kop in de grond steken en het bestaan van gruwelijkheden ontkennen leidt tot de rokende loop van een Kalashnikov in je keel, GEK. De moordgrijns van Mladic, de holle hoonlach van Ariel Sharon. Hoe blind ben jij voor de geschiedenis? Waar heb jij de afgelopen twintig jaar uitgehangen?

In een gangkast, kennelijk. Want je durft ook nog te beweren dat je voor het bekijken van dat videootje geld moet uitgeven aan een RealPlayer. Die bestaat, op DEZELFDE site, ook gewoon in gratis variant, die alles doet wat je nodig hebt voor het bekijken van die video, BukBordVoorJeKutKopMan. Maar ja, jij kijkt niet verder dan je neus lang is, dat blijkt maar weer.

Leg je pen neer en sterf, kolerelijer. Of leer echt schrijven. Er zijn Turken die het beter doen. Neem een voorbeeld aan Tuncay Çinibulak, die op dezelfde pagina in hetzelfde krantje vandaag een column schrijft waarvoor ik wèl HEEL diep mijn hoed afneem.

Bert Bukman in de Metro. Brrrr. Dan dooft het licht. Oh, en dat doet mij ook nog even denken aan iets anders: ditzelfde verhaal gaat op voor die pleurisboeren die het wagen Laurens-Jan Brinkhorst lastig te vallen om zijn terechte kritiek op die asociale teringhonden die voor de gemeenschap noodzakelijke maatregelen proberen te blokkeren en ambtenaren die voor diezelfde gemeenschap hun best aan het doen zijn fysiek lastigvallen. De ongelooflijke klootzak die ik op tv zag beweren dat Brinkhorst dat niet kon maken mag wat mij betreft subiet aangeklaagd worden wegens belediging van een ambtenaar in functie. Laurens-Jan Brinkhorst gets my fucking vote.


En verder

En verder. ter overname aangeboden: 1 boxspring tweepersoons prima Ikea-bed. Ik heb dat cadeau gekregen van de geweldige Fjodor Buis... ...maar het past niet door mijn trapgat en is niet demontabel. Het is 1.60 m breed, dus als u een deur hebt waar dat door past en zo'n bed goed kunt gebruiken, belt u dan even. U kunt het gratis komen afhalen, inclusief bijbehorend dekbed.





Eerdere afleveringen:
21.08.2001
12.08.2001
04.08.2001
juli 2001
juni 2001
mei 2001
april 2001
maart 2001
februari 2001
januari 2001
2000
1999
1998



Back | Forward | Home | Mail